Aktivera JavaScript för att kunna visa den här hjälpsidan.

Ides Master® Concept Ultimate 22 Hjälp

Navigering: Master Explorer > Användargränssnitt

Trädstrukturen

Rulla Föregående Upp Nästa Mer 

Beskrivning:

Trädstrukturen i MasterExplorer ger dig en översikt på dina huvudmappar, dokument, rapporter, projekt, objekt och informationsobjekt.

MasterExplorer använder ett beteckningssystem baserat på de överordnade kataloger, som till exempel Arbetsytor, Sökningar, Objekt, Informationsstrukturer, Informationsobjekt, Dokument och Rapporter.

 

11_expl_tree_browser_se

Trädet

11_expl_tree_browser_objects_se

Trädet visar objektbeteckningar

Stegvis sökning

Om du vill bläddra till något särskilt i trädet, kan du skriva namnet på det du söker. Ju mer du skriver, desto mer exakt blir sökningen. Tryck F3 för nästa träff. Du kan alltså ange A och trycka på F3 tills du hittar det du söker efter. Om du vill gå tillbaka, använd Shift-F3.

Snabbsökning

11_expl_interface_tree_quicksearch_se

Funktionen Snabbsökning i trädet tillåter dig att snabbt slå upp ett objekt i den valda huvudmappen, istället för att klicka dig fram till objektet i trädet. Skriv in sökkriteria och systemet navigerar fram till det sökta objektet.

Du kan ange vilken typ av snabbsökning vill göra; Allmän, Dokument, Objekt, Huvudmapp eller Projekt.

När du söker efter dokumentblad, måste du ange DOCNO:BLAD, d.v.s. ABC12:1, annars kommer bladet inte att hittas.

Genom att använda knapparna med höger/vänster pil kan du navigera framåt eller bakåt mellan vad som varit markerat i trädet.

Exempel:

Du har arbetat med +A1 och verifierar sedan något i ett dokument. För att gå tillbaka till +A1 från dokumentet behöver du bara klicka på knappen 10.0_expl_interface_tree_quicksearch_arrow. Historik över de 100 senast markerade objekten respektive dokumenten är sparad.

 

Markering i trädet

tree_selection_wrong_SWE tree_selection_correct_SWE

När du har gjort en korrekt markering i trädet, färgas objekten blå. Om du å andra sidan, gjort en inkorrekt markering i trädet, så får du omedelbart en varning; de valda objekten blir rödmarkerade.

Plus på noder

Det finns plus på de noder som har barn i strukturerna.

 

Sökningar
 

Katalogen Sökningar innehåller sparade sökningar.

Du kan använda dina sparade sökningar för att hämta data både till objektlistan och dokumentlistan. Om du slår upp alla dina säkringar kan du lätt se på vilka dokument dessa finns.

Dubbelklicka på sökningen och resultatet visas i Objektlistan eller Dokumentlistan. Blått för globala sökningar och brunt för privata sökningar.

Du kan använda F5-knappen för att uppdatera alla trädkataloger som finns under den markerade katalogen.

Objekt

MasterExplorer använder ett beteckningssystem som baseras på ett antal mappar placerade under Objektmappen; Funktion, Placering, Produkt, Kontrolladress, Topografisk, Kontrollfunktion, Kraftfunktion och Fri. Mappen Fri visar alla fria beteckningar. Den har en platt struktur med endast en nivå. Här finns också ytterligare två fria strukturer, Fri A och Fri B.

Uppdatering av nya objekt

Trädet uppdateras automatiskt med nya objekt, dvs. om du har en nod öppen och du skapar ett objekt i objektlistan så kommer objektet att dyka upp i trädet.

Informationsstruktur/Informationsobjekt

Du kan hantera exempelvis offerter, kallelser till möten, mötesprotokoll, specifikationer, instruktioner. Du kan också hantera handböcker för kvalitet, miljö, personal, policies och många andra typer av dokument. Alla dessa dokument är strukturerade under olika Informationsobjekt som exempelvis Företag, Projekt, Pärm och Flik, vilka finns med i programmet som standard. Du kan titta på dina informationsobjekt utifrån den typ eller den struktur de tillhör. Du kan även skapa egna informationsobjekt.

Dokument

Dokumentkatalogen visar alla dokument och rapporter som tillhör den valda huvudmappen. Den första strukturnivån hjälper dig att gruppera ritningarna efter dokumentnummer. Från den andra nivån kan du öppna flera specifika dokument. Från den tredje nivån kan du se tidigare revisioner på utvalda dokument. Det är inte möjligt att arbeta med detta dokument, men du kan skriva ut det och öppna det i antingen elMaster design eller i fliken Förhandsgranska.

Den underliggande strukturen i Dokumentkatalogen kan ändras om du använder dig av funktionen Dokumentgruppering, för att vidare kategorisera dokumenten i huvudmappen.

Rapporter

Rapportkatalogen visar alla rapporter som tillhör den valda huvudmappen. Man kan också se tidigare revisioner på en utvald rapport. De tidigare revisionerna hittar man under den valda rapporten, en grå bild visar den. Det är inte möjligt att arbeta med denna rapport, men man kan skriva ut den och öppna den i fliken Förhandsgranska. Rapportkatalogen används som en genväg till rapporterna, ingen gruppering är tillgänglig i den här katalogen.

Projekt

Projektkatalogen visar alla projekt som tillhör den valda huvudmappen. Katalogen har en understruktur som visar alla Nya, Ändrade och/eller Reserverade objekt/dokument som tillhör projektet. Det kan även finnas projektrapporter för projektet, dessa visas direkt under själva projektet.

Arbetsytor

Funktionen arbetsytor används till att organisera dokument, objekt och informationstyper och för att utföra dokumentrelaterade (batch) funktioner på dem, dvs. som tillfälliga "korgar" för dessa identiteter.

Portfölj (Briefcase)

Ides Briefcase är en modul som gör det möjligt att exportera data från MasterConcept, för att redigeras utan någon koppling till MasterConcept-databasen och sedan importeras tillbaka till databasen.

Katalogen Portföljer innehåller alla portföljer som finns i huvudmappen.