Pluginkonfigurering |
Rulla Föregående Upp Nästa Mer |
Beskrivning
Dialogen för pluginkonfigurering används för att konfigurera alla plugins för MasterExplorer.
För att begränsa användningen av plugin finns det en styrning på vilka användare som har åtkomst till pluginet i användare-kolumnen. Det finns även en styrning på vilka roller som har åtkomst till olika plugin i dialogen för rolladministration. För att en användare inte ska ha tillgång till ett plugin måste man alltså kryssa ut användaren i användare-kolumnen, men även kryssa ur åtkomst till pluginet för samtliga roller som användaren har i rolladministrationen.
Åtkomst
I ribbonfliken Administration. Välj Anpassning/Pluginkonfigurering.
I verktygsfältet finns förutom de vanliga funktionerna för tabellredigering en rullgaringslista för att välja vilken standard man vill jobba med och en knapp för resursadministration.
Resursadministration - öppnar en administrationsdialog för applikationsresurser såsom plugins och portalfiler.
Kolumner
Tabellvyn består av ett antal olika kolumner.
Standard
Här kan du välja den standard som pluginet ska gälla för. Sätt % om du vill att pluginet ska gälla för alla standarder.
Huvudmapp
Här kan du välja den huvudmapp som pluginet ska gälla för. Sätt % om du vill att pluginet ska gälla för alla huvudmappar.
Namn
Namnet på pluginet.
Filnamn
Innehåller sökvägen och namnet på skriptfilen som används av pluginet. Knappen i fältet öppnar en uppslagsdialog för enkelt val av ny skriptfil.
När du pekar ut ett plugin sparas det till databasen. Du behöver inte någon central placering på en filserver för att placera dina plugins.
Makro
Innehåller namnet på makrofunktionen som ska köras när pluginet är igång.
Typ
Info om vilken typ av plugin det här är. Fältet har en dropdownlista med alla tillgängliga typer; Gemensam, Dokument, Objekt, Informationsobjekt, Huvudmapp, Rapport, Inställning sparad, Projekt, Dokumentgruppering #1-3, Portfölj, Typlösning, Artikel och Förråd. Om du väljer Dokument, Rapport, Objekt, Projekt eller Informationsobjekt som typ kommer Händelse att fyllas i med skapade arbetsflöden.
Meny
Om menyinställningen är förkryssad går inte pluginet igång automatiskt, istället läggs ett menyalternativ till den motsvarande menyn.
•Dokument - Dokument högerklicksmeny
•Objekt - Objekt högerklicksmeny
•Huvudmapp - Huvudmapp högerklicksmeny
•Rapport - Rapport högerklicksmeny
•Projekt - Projekt högerklicksmeny
•Allmän - Verktygsmenyn
Händelse
Innehåller händelsen som pluginet startas av. Typerna finns tillgängliga i en dropdownlista. Beroende på typen, kan detta ha olika värden, till exempel:
När Typ Objekt är valt: New, Edit, Delete, Reserve, Move From och Move To.
När Typ Dokument är valt: New, Edit, Delete, Open, Opening, Default Workflow - Draft/Design Completed/Design Checked/Approved, Short Workflow - Draft/Approved, Reserve, Move From och Move To.
När Typ Projekt är valt: New, Edit.
Händelse Sek
Innehåller händelsesekvensen där pluginet startas. Fältet kan ha två olika värden; Före eller Efter, beroende på Typ och pluginhändelse.
Värdena finns tillgängliga i en dropdownlista.
Användare
Definierar vilka användare som ska ha tillgång till det här pluginet. Välj önskade användare i dropdownlistan eller lämna den tom för alla användare.
Det finns några olika variabler som påverkar detta. PLUGIN_CHECK_USER_DOC ger möjligheten att stänga av alla kontroller av tillgång för olika användare för dokumentplugin som är konfigurerade mot händelser (inte meny). Det finns två liknande variabler PLUGIN_CHECK_USER_OBJ och PLUGIN_CHECK_USER_TASK som gör motsvarande för plugin mot objekt och projekt.
Aktiverad
Innehåller en kryssruta som visar om pluginet är aktivt eller inte.
Sorteringsordning
Bestämmer ordningen som pluginsen ska köras om det till exempel finns flera plug-ins som bör köras på en enskild händelse. Pluginet med det lägsta numret kommer att köras först.
Kongtextmeny i Tabellvyn
Tabellvyn har en kontextmeny med de vanliga redigeringsfunktionerna samt ett val för att öppna dialogen för att redigera parametrar för pluginraden om det finns några.
Redigera parametrar - öppnar en dialog där man kan redigera parametrar för ett pluging om det finns några.
Man kan göra ett plugin för vilket man kan konfigurera parametrar. De tillgängliga parametrarna är bestämda i koden för ett plugin. Detta kan avändas för att göra det möjligt att ändra hur ett plugin beter sig utan att uppdatera koden.
Parametrarna redigeras i en dialog som öppnas via kontextmenyn i tabellvyn. Klicka på raden och välj Redigera parametrar. Parametrarna ställs in för varje rad för sig. Så om man har lagt in samma pluginkod på flera rader så kan man sätta olika parametrar med olika värden på varje konfiguration.